Letty Smit

Het menselijk lichaam heeft altijd al mijn interesse gehad. Op de middelbare school waren biologie en scheikunde de leukste
vakken. Na die periode ben ik een opleiding als medisch secretaresse gaan doen. Ook volgde ik later een opleiding tot schoonheidsspecialiste en een training tot orthomoleculair voedingsadviseur.

 

Voeding als medicijn

In de afgelopen 20 jaar heb ik lange tijd in en voor de farmacie gewerkt. Zij beoogt een goed doel, mensen beter maken. Beter maken wanneer ze al ziek zijn geworden. Of acuut ziek worden.
Het werd me wel steeds duidelijker dat we veel klachten zelf kunnen vermijden door beter op onze voeding en levensstijl te letten. Liefst 70 procent van de patiënten gaat naar de huisarts met klachten die te maken hebben met een verkeerd voedingspatroon. De mensen hebben last van ‘laaggradige (chronische) ontstekingen’. In de meeste gevallen helpt de huisarts door de symptomen te bestrijden en (dure) medicatie voor te schrijven die je soms je hele leven moet innemen. En dat is jammer, want met de juiste voeding kun je zelf veel problemen voorkomen. Aanpakken bij de bron waar de klachten ontstaan. En dat is mijn missie, anderen helpen een betere gezondheid te ontwikkelen door het inzetten van preventie.

Twee keer per jaar vind je me in Oslo en Stockholm voor trainingen over producten en persoonlijke ontwikkeling.

 

Kernwaarden

Mijn kernwaarden zijn: liefde – onafhankelijkheid – persoonlijke ontwikkeling – optimisme – vertrouwen

LIEFDE: ik geloof dat je iedereen in zijn of haar waarde moet laten, liefdevol, met respect en zonder oordelen. In een liefdevolle wereld bereik je veel meer.

ONAFHANKELIJKHEID: ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn eigen keuzes en beslissingen.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING: ik zie persoonlijke ontwikkeling als een weg om verder te komen. Iets nieuws leren maakt me blij en ik beleef er veel plezier aan om mezelf uit te dagen. Dat gun ik anderen ook.

OPTIMISME: ik ben dankbaar voor alles wat me toekomt. Ik zie altijd het positieve, wat er ook gebeurt. Nu ik ouder word, wordt dat alleen maar sterker.

VERTROUWEN: alles is zinvol. Doordat ik vertrouwen heb in de keuzes die ik maak en het pad dat ik bewandel, weet ik dat ik op de goede weg ben.